Velkommen til Infoteamdagene 2020

Datum

2020-03-23 - 2020-03-24

Tid

09:00 - 18:00

Arrangementstype

Konferens

Sted

Oslo, Norway

Årets program omhandler til stor del det som skjer når vi gjør store endringer i de verdiskapende prosessene. I prosessen med å implementere en standard forretningsløsning med nye arbeidformer oppstår ofte utfordringer og disksjoner som vi mener at det er viktig å fokusere på. Stikkord er endringer og endringsledelse. I forbindelse med dette er kompetanse på kjernefunksjonalitet sentralt så de rollebaserte sporene tilbyr en del slike foredrag. Brukere skal finne nyttig informasjon, høre om andres erfaringer og bedre sin kompetanse på standardløsningen

Vi gleder oss over å kunne invitere Infor LN’s brukere til konferansen og tilbyr et eget LN-spor i tillegg til M3-programmet.

Også i år møtes vi på Clarion Hotel & Congress, Oslo Airport. og starter opp kl. 09.00 den 23. mars og avsluttes kl. 15.00 den 23. Siden vi konsentrerer programmet til kun 2 hele arbeidsdager så håper vi at alle har mulighet for å delta helt til slutt. Mye matnyttig og viktig informasjon formidles helt til «the bitter end».

I år får vi blant annet møte:

  • Inger Stensaker, Professor in Strategic Change, Norges Handelshøyskole i Bergen

  • Johan Made, Senior Vice President & General Manager East, North & Western Europe at Infor

  • Ole Rasmussen, Vice President Of Product Management at Infor

  • Harald Inge Vestbø, Senior IKT konsulent at Norled AS

  • En mengde relevante leverandører tilknyttet vårt miljø. Bruk muligheten for å etablere kontakt og finne ut hva de kan tilby.

Vi jobber med detaljene i programmet og oppdatere agendaen her på webben fortløpende. Så følg med!

Ta med dine engelsktalende kollegaer. Vi passer på at vi tilbyr engelskspråklige foredrag begge dagene. Det blir mye nyttig å lytte til, også på engelsk, til enhver tid.


Vel møtt!

Agenda, 23. mars

09.00: Velkommen. Infoteam forman, Ivar Oldervik innleder samtidig som han presenterer våre utstillere.

09.15: I løpet av formiddagen vil vi høre flere ulike foredrag.

Endringskapasitet ved digitalisering.

Vi hører Inger Stensaker, Professor ved Norges Handelshøyskole, diskuterer myke hindre og endringskapasitet ved digitalisering samt hvordan utfordringer kan håndteres.

11.00:  Product update  and cloud strategy.

Infor M3

Vi hører Ole Rasmussen om Infor M3 produktstrategi, roadmap og status.

Infor LN

Harold Vrieling, Infor

11.30:  Lunsj

12.30 - 15.15:  Vi deler oss i rollebaserte spor.

Økonomi og Rapportering

12.30 - 13.15: Om kostpriskalkyler i M3.

Vi får høre om hvordan du bygger opp og jobber effektivt med kostpriskalkyler i M3.

13.30 - 14.15: Økonomi og lokalisering

Et foredrag som beskriver hva som har skjedd med M3 innen disse to områdene siden i fjor.

Del 1, om lokalisering, presenterer nye land som kommer fremover og som er lagt til. Vi ser også på endringer som er gjort i eksisterende land og hva som er planlagt for 2020.

Del 2 av foredraget er generellt om utvikling innen økonomi, hva som er gjort, f.eks. varer i transitt og endringer i kredittgrenser.
Vi får også høre om hva som utvikles for øyeblikket, for eksempel cash pooling, låneadministrasjon og matching av leverandørfakturaer til avtaler.

Lars Bremer,
Sr. Director, Product Management
Infor

14.30 - 15.15: Effektiv rapportering og gode beslutningsgrunnlag med InforM3. 

Det å ha gode verktøy for å hente ut rapporter er svært verdifullt. Det handler om å visualisere en utvikling og ha et aktivt, oppdatert verktøy, hver eneste dag.

En gammel rapport kan ikke brukes som beslutningsverktøy og det å bruke en hel dag på å trekke sammen data til et styremøte er heller ikke så fristende. 

Vi hører en bedrift fortelle om sitt arbeid med å jevnt og trutt jobbet med å etablere en rapporteringsprosess som er effektiv og som, sammen med gode verktøy, gir grunnlag for å ta de rette beslutningene.

Vi får høre om hvordan man har funnet frem til prosessen, hvordan behovet ble definert og ikke minst hvilke verktøy som blir brukt.

Produksjon og Innkjøp

12.30 - 13.15: The latest news in Cloudsuite Food & Beverage

Welcome to hear about and see the latest news in Cloudsuite Food & Beverage. We will tell you about the new features in M3 Cloud Edition as well as our food industry specific news in products like Factory Track, PLM Optiva, M3 Planning product and more.

Patrik Sjöberg, Infor

13.30 - 14.15: Följ med Arjos servicetekniker på deras och M3:s resa upp i molnet.

I samband med att Arjo tog steget upp till molnversionen av M3 behövde verktygen som används inom både service och rentals samtidigt förnyas. Resultatet blev en mobil lösning, som även fungerar offline, designad utgående från användarnas och processernas behov. Kontroll och styrning finns fortfarande kvar i M3.

14.30 - 15.15: Infor OS hos Norsk Kylling – praktiske usabilitycaser.

Norsk Kylling er en av de første M3 multitenant cloud kundene i Skandinavia. Sammen med Columbus har Norsk Kylling tatt i bruk ny funksjonalitet i Infor OS som har resultert i gode løsninger.

Presentasjonen vil ta for seg praktiske usability eksempler for å gi løsninger utover M3 standard ved hjelp av script, søke-api og Widgets i Homepages. I tillegg har Norsk Kylling også tatt i bruk Context App for å koble IDM med M3 for å kunne se fakturakopi direkte i M3.

Supply chain, salg og distribusjon

12.30 - 13.15: Håndtering av kundeklager/reklamasjoner hos Mowi

Vi har B2B prosesser og noen enheter hadde allerede et 3 parts system for håndtering av klager. Formålet med klagehåndteringen omfatter mottak av klager, kategorisering av klage, håndtering av klager og beslutning om evt kreditering, samt selve krediteringen mot kunde hvis det er grunnlag for dette. Det at vi registrerer alle klager og kategoriserer disse gir oss mulighet for analyse og korrigerende tiltak. Oppfølging av trender og kostnader. Løsningen gir oss mulighet for å håndtere prosessen i en arbeidsflyt og det sikrer at rett instans godkjenner kreditering osv.

13.30 - 14.15: Salgsprislister, kundeavtaler og kampanjer i M3.

Hvordan setter du opp salgsprislister, kundeavtaler, kampanjer etc. for å jobbe effektivit i M3? Vedlikehold av priser kan oppleves som å fly rundt i jungelen med en machete. Man sloss mot alle. Hvordan kan du jobbe mer effektivt?

14.30 - 15.15: Effektiv logistikk på hovedlageret.

Vi får høre om hvordan et par av Consignors kunder har forbedret og fått full kontroll på sine transportkostnader ved å integrere Consignor løsningen med M3.

Bilglassgruppen og Berggård Amundsen presenterer sine respektive løsninger.

IT og Teknikk

12.30 - 13.15: Eliminate or replace source code modifications with M3 existensibility tools.

Learn how M3 extensibility tools can help you eliminate or replace modifications to make upgrading easier, improve stability, and lower your total cost of ownership. You'll also hear about the extension capabilities in M3 Cloud Edition which enables you to change the behavior of M3 business logic through coding. We will also briefly discuss how to prepare existing Java modifications in order to make the transition to M3 extensions as smooth as possible.

13.30 - 14.15: A deeper dive into M3 Cloud

Join this session to get a technical overview of M3 Cloud. We’ll discuss the architecture, new ways of working, continuous updates and the latest capabilities. We’ll also cover the new M3 administration tools, CloudSuite portal and how to best handle your environments.

14.30 - 15.15: Hvordan utnytte "Custom Extention Tables" på en effektiv måte.

Svein Solheim, Kavlikonsernet, presenterer hvordan Kavli har innarbeidet nye funksjoner for en mer effektiv rutine for fakturaflyt & om-kontering i M3.

LN

12.30 - 13.15: Veien til LN CloudSolution

Hvorfor, hvordan ser veien ut i dag, i morgen og fremover. Hvordan legge til rette for å gå Cloud

13.15:  Kaffepause

14.15: Pause

15.15: Kaffe i utstilleromådet

16.00: Round-table diskusjon med fokus på Infor CloudSuite.

Stikkord for diskusjonen er digitalisering, endringskapasitet og konsekvenser for organisasjonen. Vi får bl.a. høre om Norleds erfaringer med implementering av Infor M3 Multi Tennant CloudSuite.
Sammen med Ole Rasmussen og Inger Stensaker vil Harald Inge Vestbø fra Norled diskutere erfaringer og konsekvenser.

17.15: Infoteams årsmøte

19.00: Mingling i utstilleromådet med påfølgende middag og underholdning.

Agenda, 24. mars

09.00: Ekstern foredragsholder

10.00: Kaffepause, utsjekk

10.30 - 11.15:  Vi deler oss i rollebaserte spor.

Økonomi og Rapportering

Produksjon og Innkjøp

10.30 - 11.15: Planlegging i M3 hos Q-meieriene.

IPW som verktøy for operativ produksjonsplanlegging

12.30 - 13.15: QMS modulen i M3

Kristin Sørensen, Kavlikonsernet, presenterer hvordan Q Meieriene har tatt i bruk QMS modulen i M3. Vi får også se hvordan QMS er satt opp som en LIMS løsning som er fullt integret mot produksjon.

Supply chain, salg og distribusjon

10.30 - 11.15: Logistikkflyten hos NN med utgangspunkt i M3

Jennomgang av effektiv logistikkflyt hos NN og hvordan de overvåker driften med VBU.

IT og Teknikk

13.15 - 13.30: Pause

13.30 - 14.00: Infor Support Operations - en oppdatering

Björn Svenson VP Support Operations i Infor vil gi oss et innblikk i hvordan Infor Support Operations arbeider

14.00 - 14.45: Infor Cloud Solution - Governance.

Hvordan håndtere en ny versjon hver måned? Slik jobber du med Cloud i stedet for On Premise.
Hva med ressurser, organisering, planlegging etc.

14.45 - 15.00: Wrap up og takk for denne gangen.

Linker

MAF

M3 användarförening i Sverige

M3UG Denmark

M3 Brugerforening i Danmark

GAM3

Global Association of M3 User Groups

Copyright © 2015-2019 Infoteam, M3 brukerforening i Norge - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Telefon: +4795991002 - Besøksadresse: c/o Infor Norway AS, Lysaker Torg 35, 1325 Lysaker